Driving Change 2021

supported by Bloomberg Philanthropies

REGISTER FOR DRIVING CHANGE

The Roundhouse’s annual Driving Change event, supported by Bloomberg Philanthropies, returns for its third iteration.

Over the last year, the coronavirus pandemic, the shift to online activity, and the Black Lives Matter movement have highlighted the inequalities in our sector, and pushed organisations to make fundamental changes. That’s why this year’s event will focus on race and disability in the creative industries.

We want you to attend if you’re a leader in the creative industries; emerging or established, in an organisation or creating your own spaces. This free, digital event, is aimed at people who have the power to make change and offers a space to listen, reflect and set intentions for diversifying the spaces you lead.

The event is hosted through Zoom and all sessions will have live captioning, a BSL interpreter and there will be a dedicated access wellbeing officer from the Roundhouse who can support on the day. Please let us know in the sign up form if you have any access requirements. We’ll share the event details the day before via email.

An outline of the day, including timings:

9.45am – event opens

10am (25 mins) – Ade Adepitan, MBE – Welcome

10.25am (25 mins) – The Triple Cripples

10.50am (15 mins) – break

11.05am (90 mins) – Inclusive Reflective Practice workshop
It’s important that we create time to reflect on our learnings. But how do we do that? Rochelle Robertson will walk through the steps of reflective practice through a series of activities that will help you implement it into your own life and professional practice.

12.35 (40 mins) – lunch

1.15pm (45 mins) – you can choose to attend one of these two panel discussions;

- Diversifying teams: how to improve your recruitment strategy

- Representation in the live music sector

2.10pm (45 mins) – you can choose to attend one of these two panel discussions;

- Beyond #BlackOutTuesday: engaging Black audiences long-term through meaningful brand communications

- Accessibility: Equity and social justice in the arts – how do we do it?

3.05pm (45 mins) – In conversation: Cherise Hamilton-Stephenson and Roundhouse Directors

As they near the end of a five month race equity programme, we’ll hear from some members of the Roundhouse leadership team about what they’ve learnt, how it has impacted them as leaders and what happens next.

3.50pm (10 mins) – closing reflections